Instructiuni pentru acasa

O usoara sensibilitate dentara si un disconfort al gingiilor sunt simptome comune in primele zile dupa un detartraj. Evitati alimentele acre, foarte fierbinti sau reci pe parcursul acestor zile. Mentineti o dieta bazata pe alimente moi in prima saptamana dupa intervetii chirurgicale parodontale. Pe parcursul acestei perioade de convalescenta evitati activitatile intense si sporturile acvatice. Nu va clatiti gura cu putere timp de 24 de ore de la interventia chirurgicala parodontala. Mentineti o igiena buna printr-un periaj bland, evitand sa atingeti plaga.

Luati medicamentele prescrise de medicul stomatolog, care in general sunt:
- antialgice (medicamente pentru calmarea durerii) luati 1-2 comprimate doar daca este necesar si numai dupa ce ati luat masa
- antibiotice (aceasta categorie de medicamente este prescrisa de medic numai in anumite situatii), este foarte important sa luati toata doza prescrisa de medic

In cazul in care v-au fost date comprese de tifon, ele trebuie schimbate o data la 30 de minute pana la oprirea sangerarii (de obicei dureaza 2-3 ore). O cantitate mica de sange se poate resimti pe parcursul zile cu interventia chirugicala. In cazul unei sangerari mai severe, urmati aceste instructiuni:
- clatiti gura cu apa rece, si curatati cu blandete cheagurile de sange cu o compresa sterila.
- luati o cantitate mare de tifon steril, comprese sterile sau 2 pliculete de ceai imbibate in apa si plasati-le in zona care sangereaza si inchideti gura, aplicand presiune constanta.
- nu deschideti gura, stati in repaos timp de 20-30 de minute.
- repetati primul si cel de-al treilea pas pana la oprirea sangerarii.
dupa ce aceste instructiuni au fost urmate cu strictete, dar sangerarea persista, este indicat sa ne contactati.

Prima vizita

Info pacient