Implantologie

Alege solutiile implantare estetice, moderne si biocompatibile oferite in cadrul clinicii noastre. Terapie implantara estetica este o modalitate de tratament avansata in domeniul implantologiei,sustinuta de o echipa de specialisti, si o tehnologie care variaza de la: imagini digitale, design computerizat, microscoape chirurgicale, tehnica laser, o gama variata de materiale de bone grafting, designuri diferite de implanturi, in aditie cu concepte revolutionare de incarcarea a implanturilor si metode de conservare a tesuturilor moi.

Implantologie

Terapia implantara nu este discipilina separata, este o parte integranta a implantologiei moderne. Obtinerea unei resturari estetice de succes pe implant, care sa mimeze aparenta dintillor reali, necesita o procedura meticuloasa si o echipa de medici, asistenti si tehnicieni dentari foarte bine pregatiti.

Implantologie

Implantologie

Implantologie

Sinus lift este o procedura speciala de augmentare osoasa, realizata in sinusul maxilarului superior, atunci cand nu exista os suficient pentru inserarea unui implant. Perioadele indelungate de edentatie, bolile parodontale si alte afectuni dentare duc la deteriorarea suportului osos al dintilor. Sinusul maxilarului superior devine din ce in ce mai mare din cauza lipsei dintilor. In multe din cazuri, nu exista suficient os ramas pentru a sustine implanturile. Atat cantitatea cat si calitatea osului maxilar sunt cruciale pentru o implantare de succes. In zilele noastre exista numeroase tehnici chirurgicale pentru o augmentarea osoasa maxilara intr-o maniera blanda si nedureroasa.

In cazul in care pacientul nu prezinta destul material osos pentru implantare si nu doreste realizarea unei interventii de sinus lift, o alternativa ar putea fi proteza partiala sau totala.

Riscurile sinus lift-ului sunt neglijabile atunci cand interventia este realizata de un specialist experimentat, insa pot surveni complicatii in cazuri particulare:
- materialul de substitutie osoasa nu se transforma in os, in acest caz implantarea nu este posibila.
- materialul de substitutie osoasa se transforma in tesut cojunctiv. Nici in acest caz inserarea de implanturi nu este posibila.
- o ruptura a membranei mucoase a sinusului maxilarului care duce la pierderea materialului de augmentare osoasa; eliminand de asemenea posibilitatea implantarii.
- o inflamare a zonei augmentate; care presupune o a doua interventie de indepartare a materialului de augmentare.
- sinuzite maxilare

Din fericire, aceste complicatii survin foarte rar datorita progreselor in medicina dentara.